OFFICE


Enkla, moderna & inspirerande rörelsepass anpassade till kontoret/arbetsplatsen med fokus på att släppa på spänningar i nacke, rygg och höfter – områden där vår bindväv lätt kan bli stel och stram, och som över tid kan orsaka smärta.

För att förbättra och bevara hälsan menar Folkhälsomydigheten att ”Långvarigt stillasittande bör undvikas.” och att ”regelbundna korta pauser (”bensträckare”) med någon form av muskelaktivitet under några minuter rekommenderas för dem som har stillasittande arbete eller sitter mycket på fritiden. Detta gäller även dem som uppfyller rekommendationerna om fysisk aktivitet”. Dessutom visar forskningen att det finns ett positivt samband mellan regelbunden fysisk aktivitet och hälsosamma hjärnfunktioner – bättre minne och koncentration till exempel!

– och vi tror dessutom att du känner dig mer centrerad, fokuserad och avslappnad efter en Office Workout. Du kan använda din vanliga outfit och stanna kvar vid din kontorsstol. Tanken är inte att du ska bli svettig, utan snarare få in mer rörelse i din vardag! Kombinera gärna ditt rörelsepass med en meditation (sittande eller on the go) för att skärpa ditt fokus och bli mer klartänkt. 

Några exempel på Office Workouts:

  • Easy Stretch
  • Backpain Release
  • Headache Relief
  • Office Core
  • Office Barre
  • Office Yoga – Seated
  • Office Yoga – Standing Vi kör regelbundna Workday Bootcamps där du får daglig inspiration i form av Office Workouts, mini workshops att lyssna på under din promenad, meditationer, morgon rörlighet och mycket mer! Gå med själv eller teama upp med dina kollegor för att inspirera varandra att pausa lite oftare och röra på er lite mer under er arbetsdag!

Ni hittar alla våra Office pass (men också mycket mer under kategorierna Breathe, Move, Flow och Sweat) här: Train with Inner Strength

INSPIRATION / FÖRELÄSNING
Hur skapar vi en hälsosammare arbetsplats med gladare och effektivare kollegor? Kan vi förbättra hälsan och samtidigt tjäna mer pengar?

Som folkhälsovetare vill jag inspirera och dela med mig av vilka framgångsfaktorer som gör er till ett hälsosammare och mer lönsamt företag!

Kanske vill ni starta dagen med en fräsch och hälsosam frukost (istället för de torra kakorna) följt av en Office Workout och inspirationsföreläsning?

Kontakta mig så ser vi till att hitta alternativet för er! / Malin